näe ja koe lähiseudulla

Meillä on todella hyviä yhteistyökumppaneita, joita suosittelemme lämpimästi! Kouvola on yllättävän monipuolinen, täällä voi kokea kulttuuria, historiaa, luontoa ja elämyksiä! Oravalan kartano sijaitsee myös reitin varrella, jos suunnittelet matkasi Helsingistä Mikkeliin, Lappeenrantaan tai Savonlinnaan.

Kouvolan matkailuoppaat ry

Kouvolan matkailuoppaat tarjoavat tilauksesta opastettuja kaupunki- ja teemakierroksia sekä kohdeopastuksia. Kesäisin on tarjolla myös kävelykierroksia ympäri kaupunkia. Tervetuloa oppaan matkassa tutustumaan Kouvolaan!

Kouvolan matkailuoppaat ry

Unescon maailmanperintökohde Verla

Unescon maailmanperintökohde Verlan puuhiomo ja paperitehdas ympäristöineen on hyvin säilytetty, pienimuotoinen historiallinen metsäteollisuuskylä, joka on lajissaan ainutlaatuinen. UPM Verlan tehdasmuseo tarjoaa museovierailuja ja kierroksia tehdasalueella. Ruukin alueella on pieniä käsityöläispuoteja ja ravintola sekä johtajahuvilan kauniisti kunnostettu puutarha.

UPM Verla tehdasmuseo
Valokuvaaja Lassi Kujala
RiittaNoriolaEskola

Kymisun

KymiSun on perustettu lämmöllä sekä kunnioituksesta ja rakkaudesta kotiseutuun ja sen luontoon. Höystettynä maailmalla kerätystä kokemuksesta ja tiedosta. Vuodesta 1998 tämä visio on kuljettanut sekä kotimaisia että ulkomaisia asiakkaita lastuna laineilla, KymiSunin tervantuoksuisissa jokiveneissä. Kokemuksiin, elämyksiin, herkkuhetkiin. Yhdessäoloon ja hyvään mieleen. Tukipilareita ovat aina olleet Luonto – Kulttuuri -Historia – Ihminen. Joen emäntä Riitta Noriola-Eskola luotsaa vieraita sydämellä ja rakkaudella.

Kymisun

Radalla Resort

Radalla Resort sijaitsee Urajärven rannalla Iitissä. Mukavien ja tehokkaiden kokousten, ikimuistoisten juhlien, hyvin nukuttujen öiden ja paikallisista raaka-aineista loihdittujen herkkujen lisäksi Radalla Resort tarjoilee rentouttavia sauna-, ohjelma- ja virkistyspalveluja.

Radalla Resort

VistKouvola

Tervetuloa Kouvolaan! VisitKouvolasta löydät kaiken mitä voit kokea ja nähdä Kouvolassa, sekä missä yöpyä ja syödä hyvin. Kouvolan tarjonta on monipuolinen, mm. museoita, teatteria, taidetta ja käsityötä, luontopolkuja, lähiruokaa ja totta kai, täällä valmistetaan maailman parasta lakritsia!

VisitKouvola