Suunnitellaan teidän ryhmälle sopiva retkiohjelma!

Meillä on tarjota ehdotuksia hienoista reiteistä ja vierailukohteista, jotta päiväretken suunnittelu seudulle olisi helpompaa! Yhdessä Kouvolan matkailuoppaat ry:n kanssa olemme räätälöineet päiväretken puutarha- tai paperitehdasteemalla. Olemme ylpeitä saadessamme olla yhteistyökumppani UPM Verlan tehdasmuseon, Unescon maailmanperintökohteen kanssa, joka sijaitsee aivan Oravalan Kartanon läheisyydessä. Voimme myös suositella mukavia lounaspaikkoja ja mukavia putiikkeja retkenne varrelle.

Puutarharetki Mustilan Arboretumiin ja Oravalan kartanoon

Päiväretki tunnettuun Mustilan arboretumiin, ”Iitin Tiltu” -ruusun löytöpaikan ja idyllisen Iitin kirkonkylän kautta Oravalan Kartanon historialliseen tammipuistoon. Retken aikana saamme kuulla myös kartanoista ja puutarhoista sekä paperitehtaiden puutarhaperinteestä. Retkellä on mukana Kouvolan matkailuoppaat ry:n opas.

Ota yhteyttä

Kartanohistoriaa Kymijoen tukinuittoväylän varrella: Kuusankosken ruukkialue ja Oravalan kartano

Päiväretki tehtaanpatruunoiden ja kartanoisäntien jalanjäljissä Kuusankosken ruukkiyhteisöön ja Oravalan kartanoon. Tänä vuonna on kulunut 150 vuotta ensimmäisen paperitehtaan perustamisesta Kymijoen uomaan Kuusankoskelle. Paperitehtaan kupeeseen kasvoi yhteisö, jossa kaikki pyöri tehtaan ympärillä. Kuusankosken vanhan ja kauniin ruukkialueen kierroksen aikana saatte kuulla elämästä entisaikoina paperitehtaan varjossa. Oravalan Kartano tarjoaa kartanohistoriaa tukinuittoväylän varrella. Retkellä on mukana Kouvolan matkailuoppaat ry:n opas.

Ota Yhteyttä
Museovirasto Kymi Oy:n tehtaat
Valokuvaaja Lassi Kujala

Vieraile kahdessa kohteessa: Verlan tehdasmuseo ja Oravalan kartano

Oravalan kartano sijaitsee Verlan, Unescon maailmanperintökohteen läheisyydessä. On kätevää vierailla molemmissa kohteissa yhden päivän aikana. Verlan puuhiomo ja paperitehdas ympäristöineen on hyvin säilytetty, pienimuotoinen historiallinen metsäteollisuuskylä, joka on lajissaan ainutlaatuinen. UPM Verlan tehdasmuseo tarjoaa museovierailuja ja kierroksia tehdasalueella. Ruukin alueella on pieniä käsityöläispuoteja ja ravintola sekä johtajahuvilan kauniisti kunnostettu puutarha. Varaukset ja kyselyt Verlan verkkokaupan kautta.

Lue lisää Verlasta