se och göra i närheten

Vi samarbetar med flertalet kolleger i trakten och vi rekommenderar varmt deras tjänster. I Oravala gårds närhet finns mycket att se och göra, men vi är även belägna längs rutten från Helsingfors österut mot St Michel, Villmanstrand och Nyslott.

Kouvola reseguider

Kouvola reseguider (Kouvolan matkailuoppaat ry) erbjuder guidningar i hela Kouvola regionen, både stadsturer och temavandringar. De är erfarna och språkkunniga guider med gedigen lokalkännedom. Populära guidningar är bl.a. Alvar Aalto rundturen i Ankkapurha och Ingerois. Guiderna gör även historiska vandringar med rollguidningar.

Kouvola guider

UPM Verla fabriksmuseum

Unescos världsarv Verla träsliperi- och pappfabriksmuseum är en välbevarad gammal och småskalig skogsindustri och bruksort, som är unik i sitt slag. UPM Verlas fabriksmuseum erbjuder guidningar i museet och historiska vandringar i bruksmiljön. Vid bruket finns små hantverksbodar och en restaurang, samt direktörsvillans restaurerade vackra trädgård.

Verla

Kymisun

Kymisun har lotsat besökare ut i naturen med sin tjärdoftande båt på Kymmene älv och i Repovesis nationalpark i över 20 års tid. Riitta Noriola-Eskola är Kymisuns driftiga företagare och grundpelaren i hennes verksamhet är samspelet mellan naturen, kulturen, människan och historian. Kymisun erbjuder dig genuina och minnesvärda naturupplevelser.

Kymisun

Radalla Resort

Radalla Resort är belägen vid natursköna Urajärvi sjös strand i Itis. Radalla Resort erbjuder övernattningar i hotellet i avkopplande miljö och högklassig mat i restaurang Balladi i det nyrenoverade karaktärshuset. Läs mera om vad Radalla Resort kan erbjuda dig.

Radalla resort

VisitKouvola

Välkommen till Kouvola! Här på VisitKouvola hittar du allt som du kan se och göra och var du kan övernatta och äta gott i Kouvola. Utbudet är överraskande mångsidigt och stort, bl.a. museer, teater, konst och hantverk, vandringsleder, närmat och världens godaste lakrits!

visitkouvola