dagsprogram för gruppresor

Vi har förslag på fina rutter och besöksmål i närheten av oss, för att göra det lättare för er att planera en dagsresa för er grupp! Tillsammans med Kouvola guider har vi skräddarsytt dagsprogram för gruppresor med teman som trädgård och pappersbrukshistoria. Vi är stolta över att få vara samarbetspartner till Unescos världsarv UPM Verla fabriksmuseum, som är beläget alldeles i närheten av Oravala gård. Vi kan också rekommendera härliga lunchställen och trevliga butiker längs rutterna.

Trädgårdsresa

En dagsresa till erkända Mustila arboretum, via rosen ”Iitin Tiltus” fyndplats i idylliska Itis kyrkby till Oravala gårds historiska ekpark. Under resans gång får ni även höra om herrgårdar och trädgårdar, samt om pappersbrukens trädgårdskultur. Med på resan följer en guide från Kouvola guideförening.

Ta kontakt

Pappersbruk och gods

Dagsresa i brukspatronernas och godsägarnas fotspår till Kuusankoski gamla brukssamhälle och Oravala gård. I år är det 150 år sedan det första pappersbruket grundades vid Kymmene älvs forsar i Kuusankoski. Kring pappersfabriken växte ett samhälle upp där allt och hela livet kretsade kring bruket. Under rundturen i Kuusankoski gamla och vackra bruksmiljö får ni höra historier om livet i bruket förr i  tiden. Oravala gård bjuder på herrgårdshistoria invid stockflottarnas farled. Med på resan följer en guide från Kouvola guideförening.

ta kontakt
Museovirasto Kymi Oy:n tehtaat
UPM Verla tehdasmuseo, valokuvaaja Lassi Kujala

Unescos världsarv Verla

Oravala gård är beläget nära Unescos världsarv Verla och det är behändigt att besöka båda resmål samma dag. Verla träsliperi och pappfabrik är en välbevarad gammal och småskalig skogsindustri och bruksort, som är unik i sitt slag. UPM Verlas fabriksmuseum erbjuder guidningar i museet och historiska vandringar i bruksmiljön. Vid bruket finns små hantverksbodar och en restaurang, samt direktörsvillans restaurerade vackra trädgård. Bokning och förfrågning från Verlas webbutik.

läs mera om verla