välkomna till ORAVALA gård

Välkommen på besök till Oravala gård för att njuta av vår gamla kulturmiljö och gårdens anrika historia. Vi erbjuder guidade visningar i ekparken från 1700-talet och i vårt hemmuseum. Till den guidade turen serverar vi kaffe och hembakt enligt gårdens traditioner. Vi ordnar också evenemang i samarbete med andra aktörer – byggnadsvård, drama och konserter!

Besök oss

herrgården vid kymmene älv

Oravala gård är belägen i Kouvola vid Kymmene älv. Härifrån strömmar älven mot Voikka gamla pappersfabrik och mot väster öppnar sig fjärden på Pyhäjärvi och Kimola kanal. Oravala gårds drivs av Christian Hornborg och Ingela Hildén, som representerar den femte generationen Hornborg på gården. Vi odlar ekologisk spannmål, idkar skogsbruk och hyr ut lägenheter i gårdens tidigare arbetarbostäder.

Besök oss

se och uppleva på oravala gård!

Guidade visningar

Upplev gårdens historia! Vår guidade tur för dig genom århundraden fyllda av spännande händelser, romantik och krig, samt inflytelserika personer med band till tsarer och kungligheter!

LÄS MER

Museum

Välkomna in i vårt museum som är gårdens äldsta bevarade boningshus från 1700-talets början. I det här huset sitter historien i väggarna och här har tiden stått still!

LÄS MER

Ekparken

Hör lövens sus och känn hur ekollonen knastrar under fötterna! På vår rundtur får du bekanta dig med vår unika ekpark från 1700-talet, dess historia och hemligheter.

LÄS MER

Kaffebjudning

Varsågod och sitt ner en stund och njut av en kopp kaffe och gårdens traditionella bakverk. Kaffeservering är möjligt att beställa på förhand till en guidad visning.

LÄS MER

Evenemang på Oravala gård sommaren 2024

Teaterföreställning LEMPI 17.5.2024 kl. 18

Öppna trädgårdar 16.6.2024 kl. 12–17

Sommarjazz – Osmo Seppälä Trio & Juulia Rihu 27.6.2024 kl. 18

Sommardag på herrgården 29.6.2024 kl. 12–17

Jazzkväll ”Once Upon A Summertime” 24.8.2024 kl.18

Jari Perkiömäki Quartet solistina Heta Halonen

 

evenemang