Oravalan kartanon opastetut kierrokset

Tervetuloa tutustumaan museoomme ja tammipuistoon opastetulla kierroksella. Tarjoamme opastuksia, jotka käsittelevät kartanon kiehtovaa historiaa ja kiinnostavaa puutarhahistoriaa. Opastetut kierrokset tulee varata etukäteen ja otamme vastaan vain ennakkovarauksen tehneitä ryhmiä. Järjestämme myös yleisöopastuksia ja ilmoitamme ajankohdasta nettisivuillamme ja ”somessa”!

Kävelyretki Oravalan kartanon historiaan

Opastettu kävelyretki on jännittävä aikamatka Oravalan kartanon perinteikkääseen historiaan. Harvoin voi Suomen historian kiteyttää näin hyvin yhteen paikkaan! Opastus vie meidät aluksi keskiaikaan, josta siirrytään Ruotsin suurvalta-aikojen ja kartanon perustamisen v. 1671 kautta Turun rauhaan v. 1743, jolloin valtakunnanrajaksi määrättiin Kymijoki. Oravalan Kartano kuuluukin yllättäen Venäjään. Pääsemme seuraamaan 1700-luvun merkittävien kauppahuoneiden ja seurapiirien sekä saha- ja paperiteollisuuden syntyä.

Tarina jatkuu Hornborgien suvun saapumisella Valkealaan ja Oravalan Kartanoon, omapäisen kirkkoherran harjoittamalla kovalla kurilla koko pitäjässä ja keisarillisen kummilapsen avioitumisella sukuun. Kevättalvella 1918 perhe kärsii sisällissodan kauheuksista ja jatkosodan jälkeen 1944 on kartano uusien haasteiden edessä. Näistä ja monesta muusta mielenkiintoisesta tapahtumasta kuulet kierroksen aikana.

Varaa opastus

Lisätietoa kävelyretkestä

Kartanon emäntä Ingela on koulutettu opas ja vastaa opastuksesta. Hän on lisäksi haka kertomaan historiallisista tapahtumista. Opastetun kierroksen aikana tutustumme 1700-luvulta peräisin olevaan tammipuistoon ja kartanon kotimuseoon. Opastettu kierros kestää noin 45 minuuttia. Suosittelemme säänmukaista pukeutumista ja tukevia, mukavia jalkineita. Huom. Varaus kovan tuulen varalta: Kovalla tuulelle emme turvallisuussyistä voi kierrellä puistossa, koska vanhoista puista voi pudota oksia tai kokonainen puu voi kaatua. Opastuskielet: ruotsi, suomi tai englanti.

Varaa opastus