Tutustu kartanon puutarhaan

Tervetuloa tutustumaan museoomme ja tammipuistoon opastetulla kierroksella. Tarjoamme opastuksia, jotka käsittelevät kartanon kiehtovaa historiaa ja kiinnostavaa puutarhahistoriaa. Opastetut kierrokset tulee varata etukäteen ja otamme vastaan vain ennakkovarauksen tehneitä ryhmiä. Järjestämme myös yleisöopastuksia ja ilmoitamme ajankohdasta nettisivuillamme ja ”somessa”!

Kierros kartanon historiallisessa puistossa ja puutarhassa

Puutarhakierroksen teemana on Oravalan kartanon puutarhan historia. Puisto on 1700-luvun lopussa perustettu muotopuutarha, jossa tammi on ollut ohjaavassa ja hallitsevassa asemassa. Sekä puisto että puutarha jäivät unholaan ja pääsivät kasvamaan umpeen monien vuosikymmenien aikana, mutta nyt niitä palautetaan varovaisesti ennalleen. Puutarha on noin 1,8 hehtaaria.

Puutarhakierroksella kuljemme puistossa ja tutustumme pähkinäpensaisiin, satavuotiaisiin tammiin ja mahtaviin lehtikuusiin. Tutkimme tarkemmin vanhaa puutarhan rakennetta ja vanhoja viljelykasveja. Saamme kuulla kartanon aikoinaan laajasta puutarhaviljelystä ja sen selvittämisen vaatimasta salapoliisintyöstä. Kuulemme myös kulttuuriperinnön säilyttämishankkeista ja puiston ennallistamisesta.

Varaa opastus

Lisätietoa opastuksesta

Kartanon emäntä Ingela on koulutettu opas ja vastaa opastuksesta. Opastetun kierroksen aikana tutustumme myös kotimuseoon. Kierros kestää noin 45 minuuttia ja on pituudeltaan n. 1 km. Suosittelemme säänmukaista pukeutumista ja tukevia, mukavia jalkineita. Huom. Varaus kovan tuulen varalta: Kovalla tuulelle emme turvallisuussyistä voi kierrellä puistossa, koska vanhoista puista voi pudota oksia tai kokonainen puu voi kaatua. Opastuskielet: ruotsi, suomi tai englanti.

Varaa opastus