Ryhmävierailulle Oravalan kartanoon

Tervetuloa vierailulle Oravalan kartanoon, nauttimaan vanhasta kulttuuriympäristöstä ja kartanon kiehtovasta historiasta, joka yllättää dramaattisilla tarinoilla ja jännittävillä henkilöhahmoilla! Kartanon alueella on myös ainutlaatuinen tammipuisto ja rikas puutarhaperinne. Tarjoamme opastettuja kierroksia ja esittelyitä 1700-luvulta peräisin olevaan tammipuistoon ja kotimuseoomme. Opastetun kierroksen lisäksi voimme tarjota kartanoperinteen mukaisen kahvipöydän kotona leivottuine leivonnaisineen. Opastetut kierrokset ja kahvitarjoilut tulee varata etukäteen. Otamme vastaan vain ennakkovarauksen tehneitä ryhmiä. Järjestämme myös kulttuuri- ja perinnetapahtumia yhdessä muiden toimijoiden kanssa sekä yleisöopastuksia kesäaikaan!

Opastettu aikamatka kartanon historiaan

Tervetuloa tutustumaan museoomme ja tammipuistoon opastetulla kierroksella. Opastukset, jotka käsittelevät kartanon historiaa ovat mielenkiintoinen aikamatka Oravalan kartanon perinteisiin. Harvoin voi Suomen historian kiteyttää näin hyvin yhteen paikkaan! Opastus vie meidät aluksi keskiaikaan ja aikamatka päättyy jatkosodan loppuun. Lupaamme, että tämä on sekä yllättävää, jännittävää että viihdyttävää!

Lue lisää

Opastettu puistokierros historialliseen puutarhaan

Puutarhakierroksen teema on Oravalan Kartanon puutarhaperinne. Muotopuutarha on perustettu 1700-luvun lopussa ja tammipuisto on ainutlaatuinen Suomessa. Tutustumme tarkemmin puihin ja rakenteisiin ja saamme kuulla puutarhan historian selvittämisen salapoliisityöstä. Kerromme myös puutarhaperinteen säilytystyöstä.

Lue lisää

Nauti kartanon perinteikäs kahvitarjoilu kierroksen lomassa

Opastetun kierroksen jälkeen on mukava istua alas hetkeksi, nauttia miljööstä ja kahvittelusta puutarhassa tai kotimuseon saleissa. Kahvitarjoilun leivonnaiset on kartanon reseptikätköstä – niksit ja salaisuudet ovat kulkeneet sukupolvesta toiseen ja kartanon rouvat ovat tuoneet omia perinteitä mukaan. Kahvitarjoilu on mahdollista liittää opastettuun kierrokseen.

Valitse mieleinen tarjoilu

Teema-aiheisia päiväretkiä ryhmille

Meillä on tarjota ehdotuksia hienoista reiteistä ja vierailukohteista, jotta päiväretken suunnittelu seudulle olisi helpompaa! Yhdessä Kouvolan matkailuoppaat ry:n kanssa olemme räätälöineet päiväretken puutarhateemalla ja toisen paperitehdasteemalla. Voimme myös suositella mukavia lounaspaikkoja retkenne varrelle!

Katso vaihtoehdot

Yhdessäoloa ystävien kesken kartanoympäristössä

Haluatko tavata perhettä tai sukua mukavan yhdessäolon merkeissä? Järjestää tapaamisen vanhojen opiskelukavereiden kanssa tai tavata ystäviä? Tämä on kohde teille, jotka pidätte historiasta, perinnerakentamisesta ja vanhoista kulttuuriympäristöistä! Tervetuloa tapaamaan ja viettämään aikaa rauhassa ja samalla tutustumaan kartanon kulttuuriperintöön.

Lue lisää

Tarinakierros kartanon kotimuseossa

Kotimuseo on kartanon vanhin ja ainut asuinrakennus, joka säilyi tuhoisasta palosta sisällissodan taistelussa vuonna 1918. Pinnan alla piiloutuu sotilasvirkatalo 1700-luvun alusta. Tämä talo huokuu historiaa ja dramaattisia tapahtumia! Huoneissa on esillä esineitä ja kuvia menneestä ajasta. Tarinakierroksen yhteydessä voi nauttia kahvihetkestä ja kahvit katetaan saleihin pikku kahvipöytiin, juuri niin kuin ennen vanhaan. Kartanon kotimuseoon pääsee tutustumaan opastetuilla tarinakierroksilla.

Lue lisää

Koe ainutlaatuinen tammipuisto

Kartanon tammipuisto on perustettu 1700-luvun lopussa ja on luotu muotopuutarhan korttelimaisen ja symmetrisyyden mukaisesti. Puistossa on satavuotisia tammia, lehtikuusia ja pähkinäpensaita ja perinteisiä kartanonpuutarhan perennoja. Puisto ja puutarha on noin 1,8 ha suuruinen. Tänä päivänä puisto ja puutarha on entisöintikohde ja puutarhaperintö hoidetaan varovaisella kädellä. Tammipuistoon pääsee tutustumaan opastetuilla tarinakierroksilla.

Lue lisää

Elämyksellinen veneretki Kymijoella

Tarjoamme veneretkeily mahdollisuuksia Oravalan kartanon laiturista Kymijoelle. Vietä perheen, ystävien tai työporukan kanssa virkistävä päivä Kymijoen ainutlaatuisessa maisemassa. Tarjoamme retkeilypaketteja Kymijoella ja Pyhäjärvellä KymiSun:in kanssa.

Kymisun