oravalan kartanon tapahtumat 2023

Kamarimusiikkia kartanossa

28.05.2023 klo. 17

Yleisöopastus klo. 15. Kahvila palvelee klo. 16 alkaen.

Kamarimusiikkia kartanossa -kamarimusiikkiesityksen alkulähteenä olivat Kymi Sinfoniettan meditatiivisen musiikin konsertit muutamia vuosia sitten. Tarkoitus on luoda kuulijoille rauhallinen tila, jossa voi pysähtyä hetkeksi. Esityksen aikana voi seurailla musiikin herättämiä tunteita ja mielikuvia tai antaa vain ajatusten vaeltaa ja havaita, mitä mieleen pinnan alta nousee. Oravalan kartano luo esitykselle kiehtovan idyllisen ja lämminhenkisen ympäristön.

Ohjelma on koottu mm. ranskalaisten ja suomalaisten säveltäjien teoksista, säveltäjäniminä Jacques IbertW. A. MozartEugène BozzaErkki MelartinOskar Merikanto ja Pjotr Tšaikovski. Teosten välinen hiljaisuus on osa esitystä, ja musiikki vie hiljaisuudesta toiseen.

Esityksen lopuksi on kuulijoilla ja muusikoilla on hetki yhteistä aikaa, jolloin voi halutessaan kysellä projektista tai jakaa mielikuvia ja tunnelmia.

Kymi Sinfoniettan muusikoista koostuva kvartetti:

Auli Kontinen, huilu

Leonardo Cubillo Carrillo, oboe

Hanna Hujanen, klarinetti ja alttoviulu

Kati Ylitalo, sello.

Vapaa pääsy.

Yleisöopastus klo. 15, opastuksen hinta 10 €/henkilö, kesto noin 45 min. Konserttikahvila avoinna klo. 16 alkaen.

Paikkoja on rajoitetusti!

Muisteluiltapäivä

2.7.2023 klo. 14-17

Onko esivanhemmillasi tai sinulla yhteys kartanoon? Tervetuloa Muisteluiltapäivään kertomaan muistoja ja tarinoita, sekä tutustumaan kartanoon. Kahvitarjoilu.

Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautuminen Muisteluiltapäivään sähköpostilla tai yhteyslomakkeen kautta.

ilmoittautuminen ja Lisätietoa

Avoimet puutarha – päivä

9.7.2023 klo. 12-17

Avoimet puutarhat -päivä klo.12–17.

Kartanon emännän puutarhaopastukset klo.13 ja 15.

Puutarhakahvila.

Tervetuloa tutustumaan historialliseen puutarhaan ja tammipuistoon, sekä nauttimaan vanhasta miljööstä!

Lue lisää puutarhasta!

Jazzilta kartanossa

26.8.2023 klo. 18

InkJazz-tapahtuman taiteellinen johtaja Jari Perkiömäki tuo Oravalan kartanoon akustista jazzia soittavan kokoonpanon, jossa yhdistyvät nuori energia ja monipuolinen kotimainen ja kansainvälinen kokemus. Pianistina parhaillaan New Yorkissa jatko-opiskeleva nuori lahjakkuus Toomas Keski-Säntti, rummuissa mm. Dallape-orkesterissa ja Sami Saaren Jazzpojissa vaikuttanut Ville Pynssi ja kontrabasistina todellinen suomalaisen huippujazzin luottomuusikko Antti Lötjönen.

KONSERTTI ON LOPPUUNMYYTY!

PÄIVITETTY 23.8.2023

Liput: 20 € ja 15 €. Varaa lippusi ennakkoon! Jazzkahvila.

OTA YHTEYTTÄ

Kesäpäivä kartanolla

1.7, 5.7 ja 6.7 klo. 13-18

Tervetuloa viettämään kesäpäivää Oravalan kartanon vanhassa kartanomiljöössä lauantaina 1.7, keskiviikkona 5.7 ja torstaina 6.7 klo. 13–18. Voit nauttia vanhasta tammipuistosta ja vierailla tunnelmallisessa kotimuseossa. Kesäkahvilassa on tarjolla pientä suolaista ja kesäisiä leivonnaisia. Opastettu tarinakierros kartanon huikeasta historiasta klo. 13 ja 17. Opastuksen hinta 10 €, lapsille opastus on ilmainen. Kesäpuodissa on kartanon hilloja ja saaristolaisleipää, sekä käsityötä tammesta. Kartanolle voi saapua myös veneellä. Lämpimästi tervetuloa!