Oravalan kartanon perinteikkäät kahvipöytätarjoilut ryhmille

Mikä maistuisi sen paremmalta kuin maukkaat kotona leivotut leivonnaiset ja kuppi kahvia kauniissa ympäristössä.  Kahvitarjoilu on etukäteen tilattavissa opastetulle kierrokselle. Katamme kahvipöydän toiveidenne mukaisesti joko museoon tai puutarhaan.

Kartanon ruokaperinteet ovat osa kartanokulttuuria

Olemme vuosien kuluessa keränneet talteen vanhoja reseptejä ja haastatelleet sukulaisia ja kotiapulaisia voidaksemme tallentaa kartanon ruokaperinteitä. Ruokaperinteet ovat keskinen osa kartanokulttuuria. Oravalan kartanon emännät ovat tuoneet mukanaan omat reseptinsä ja perinteensä ja vaikutteet rannikolta ja Ruotsista ovat huomattavia. Vanhin resepti, joka on vaeltanut sukulinjaa myöten ja joka nyt kuuluu Oravalan kartanon kokoelmiin, on nykyisen emännän Ingelan isoäidinisoäidin hiekkahenttuset Inkoosta.

Pikkuleipä-, pulla-, kakku-, torttu- ja piirakkareseptien paljoudesta olemme talousasiantuntijoiden avustuksella luoneet muutamia perinteisiä ja nostalgisia kahvipöytätarjoilua.

varaa opastus ja kahvitarjoilu

Kahvitarjoilu kartanon emäntien reseptien mukaan

Martha-rouvan iltapäiväkahvit

Kahvia ja teetä kera kolmen klassisen leivonnaisen. Valloittava uutuus Ruotsista! Esitelty Oravalan Kartanon keittiössä jo 1900-luvun alussa!

Hilkan kyökkikahvit

Reilu kuppi kahvia tai teetä, kakkupalan kanssa. Yksinkertaista, hyvää ja nopeaa, juuri kuten keittiöapulainen Hilkka sen aikoinaan nautti.

Kartanoisäntä Edin aamukahvit

Kahvia ja teetä kolmen leivonnaisen kera. Sopivasti suolaista ja hiven makeaa. Näin alkaa maanomistajan hyvä työpäivä ja matkustavaisen reissu.

Aamiainen

Kahvia ja teetä, suolaista piirasta sekä makeaa kakkua. Ateria, joka saa kylläiseksi, aivan kuten aikoinaan, kun vellikello kutsui. Paitsi että vanhoina hyvinä aikoina tarjottiin puuroa.

varaa opastus ja kahvitarjoilu