oravalan kartanon kesäohjelma 2024

Draamanäytelmä Lempi

17.5.2024 klo.18

LEMPI eli operaatio sähköpyörätuoli Petralle on kulttuuri- ja rahoituskampanja, jonka tavoitteena on kerää rahaa Petra Lunkan tarvittavaan sähköpyörätuoliin. Osana kampanja on tarjolla hieno, tunteita ja ajatuksia herättävä draamanäytelmä.

Esitys kertoo nuoresta Lempistä, joka muuttaa rakkautensa perässä maatilalle syrjäkylään. Tapahtumat sijoittuvat osin Lapin sodan aikaan. Lempin tarina kuullaan kolmesta eri näkökulmasta. Aviomies Viljami, aputyttö Elli ja Lempin kaksoissisar Sisko ovat kaikki vaikuttuneita Lempistä – kukin tavallaan. Teos osoittaa, miten emme koskaan näe toisiamme kokonaisina. Meidän tarinamme sivuhenkilöt ovat pääosassa omassa elämässään.

Esitys pohjautuu Minna Rytisalon romaaniin, tekstin on dramatisoineet Sinikka Sanelma ja Miika Muranen. Esityksen ohjaa Piia Kleimola, musiikista vastaa Renne Karppinen ja näyttelijöinä ovat Heli Nikula, Elli Nieminen ja Heikki Junnola.

Esityksen kesto 1,20 h, ei väliaikaa. Esitys ei sovellu lapsille.

Facebookissa: Lempi eli operaatio sähköpyörätuoli Petralle https://www.facebook.com/profile.php?id=61556097285205

Liput: Ensisijaisesti Mesenaatin kautta https://mesenaatti.me/3379/_/

Lippuja myydään myös tuntia ennen esitystä esityspaikalla. Maksu joko käteisellä tai Mobilepay 040 5488016 (Piia Kleimola) tai Taustavoima RY:n tilille ennen tai jälkeen esityksen (KSOP FI19 5750 0120 2683 55, viitekohtaan nimesi). Liput minimihinta 20 euroa / kpl. Jos haluat tukea Petran sähkötuolikampanjaa isommalla summalla, voi maksaa lipusta enemmänkin. Esityskorvausten jälkeen kaikki lipputulot kohdentuvat sähköpyörätuoliin. Projekti toteutetaan yhteistyössä YHVI- Kouvolan hyvinvointiyhdistykset ry:n kanssa.

AVOIMET PUUTARHAT TEEMAPÄIVÄ

16.6.2024 klo.12-17

Tervetuloa tutustumaan historialliseen puutarhaan ja tammipuistoon, sekä nauttimaan vanhasta miljööstä.

Kartanon emännän puutarhaopastukset klo. 13 ja 15. Aloitus lipputangon luona.

Museonavetan kahvilassa on tarjolla pientä suolaista ja makeaa.

Lue lisää Avoimet puutarhat -teemapäivästä ja suunnittele puutarharetki!

Lue lisää Oravalan kartanon puutarhahistoriasta.

Kesäjazz

27.6.2024 klo. 18

Osmo Seppälä Trio & Juulia Rihu

Osmo Seppälä Trio & Juulia Rihu jazz-yhtye soittavat lempeää kesäillan jazzia. Ohjelmisto koostuu melodisesta jazz-musiikista sisältäen standardeja, omia sävellyksiä, lattari- ja bossa nova- kappaleita, sekä jazzahtavaa bluesia.

Juulia Rihu – laulu ja saksofoni
Wiljami Salminen – kitara
Sami Laakso – rummut
Osmo Seppälä – Hammond B-3-urut

Liput 20 €. Liput ovelta tai ennakkovaraus: info@oravalankartano.fi
Jazzkahvila.

Järjestäjä: Oravalan kartanon perinneyhdistys ry – Oravala gårds traditionsförening rf

Kesäpäivä kartanolla

29.6.2024 klo. 12–17

Tervetuloa viettämään kesäpäivää Oravalan kartanon vanhassa kartanomiljöössä. Kesäkahvilassa on tarjolla pientä suolaista ja kesäisiä leivonnaisia. Kesäpuodissa on kartanon hilloja ja saaristolaisleipää, sekä käsityötä tammesta. Voit kävellä vanhassa tammipuistossa, tutkia ikivanhat puut ja nauttia Kymijoen ihanasta maisemasta. Tarinakierroksilla voit tutustua kartanon huikeaan historiaan ja vierailla tunnelmallisessa kotimuseossa. Muistathan että kartanolle voi saapua myös veneellä. Lämpimästi tervetuloa!

Kartanon emännän opastettu tarinakierros klo.13 ja klo.15.

Opastuksen hinta on 10 €/henkilö, lapsille opastus on ilmainen. Kierros kestää noin 45 min.

Jazzilta

24.8.2024 klo.18

Jari Perkiömäki Quartet solistina Heta Halonen: ”Once Upon A Summertime”

Konsertin teema ”Once Upon A Summertime” on saanut innoituksensa Michel Legrandin  vuoden 1954 sävellyksestä sekä laulajatar Blossom Dearien samannimisestä albumista vuodelta 1959. Laulujen vahvana tulkkina on jazz- ja musikaalilaulajana ja näyttelijänä sekä vuoden 2022 tangokuningattarenakin tunnettu Heta Halonen. Perkiömäen yhtyeen muusikot ovat kuuluneet suomalaisen jazzin ehdottomaan kärkeen. Luvassa on siis nautittava ilta jazzin klassisten sävelmien parissa.

Heta Halonen, Tangokuningatar 2022, laulu
Jari Perkiömäki – saksofoni
Riitta Paakki – piano
Otso Huhtala – basso
Reiska Laine – rummut

Liput 25 €. Varaa lippusi ennakkoon: info@oravalankartano.fi

Jazzkahvila.

Järjestäjä: Oravalan kartanon perinneyhdistys ry – Oravala gårds traditionsförening rf. yhteistyössä InkJazz – Kouvolan kaupungin kanssa