Tapahtumat

Tänä vuonna pidämme tauon!

Tänä vuonna emme järjestä tapahtumia, vaan keskitymme ylläpitotyöhöön ja julkisivumaalaukseen kesällä 2017!

Iisakin perinnerakentamispäivä 11.6.2016 klo 10–15

Kymenlaakson rakennusperinneyhdistys Iisakki järjestää perinnerakentamispäivän Oravalan kartanossa lauantaina 11.6. Ohjelmassa on luentoja, työnäytöksiä sekä alan yritysten tuote- ja palveluesittelyjä.

Iisakki jatkaa kesällä 2014 Oravalan kartanossa aloitettua perinnettä, jonka hengessä vanhojen rakennusten kunnostamista esitellään käytännössä ja teoriassa. Tapahtuman painopiste on julkisivun kunnostamisessa. Luennot ovat:

  • Tarkastusinsinööri Esa Inkilä: Vanha talo ja rakennuslupa
  • Artenomi Kai Vasara: Julkisivun puukorjaukset
  • Talotohtori Panu Kaila: Puujulkisivun maalaaminen ja ei-maalaaminen

Tapahtumapihalla on parikymmentä alalla toimivaa yritystä rautakauppiaasta kirvesmieheen ja ikkunakunnostajasta restauroijaan. Työnäytöksissä voi tutustua vanhoihin korjausmenetelmiin. Kartanon sisällä voi tutustua historialliseen sisustukeen ja kartanon ympäristössä voi tehdä kävelyretkiä.

Kymenlaakson rakennusperinneyhdistys Iisakki ry:n tarkoituksena on vaalia ja tehdä tunnetuksi kymenlaaksolaista rakennusperinnettä. Iisakki saattaa yhteen vanhojen rakennusten omistajat ja ystävät, asiantuntijat sekä alalla toimivat käsityöläiset. Jäsenyys ei velvoita omistamaan omaa satavuotista elotupaa, kiinnostus riittää.

Iisakki haluaa herättää ihmiset näkemään vanhat hienot talot ympärillämme. Kymenlaaksossa on monta taloa, joista soisi pidettävän hyvää huolta. Vanhan talon hoitaminen ei ole välttämättä kallista tai vaikeaa. Kuka tahansa osaa korjata, kunhan on aikaa ja oikeat perustiedot.

Sisäänpääsy: 5/0 €. Jäsenet ilmaiseksi.

Osoite: Tammipuisto 60, 45940 Oravala.

Ajankohtaiset tiedot tapahtumasta löydät osoitteesta: www.iisakki.org

Ajo-ohje

Oravalan kartano sijatsee Heinolantien (46) varressa, 17 km Kouvolasta Jaalaan päin. Osoite: Tammipuisto 60, 45940 Oravala. Kartta

Edelliset tapahtumat

Perinteillä parempi koti – perinnerakentamispäivä 7.6.2014

Kymenlaakson ensimmäinen perinnerakentamispäivä Kouvolassa järjestettiin Oravalan kartanon pihapiirissä 7.6.2014 klo 10–15.

Elovalkeat-avajaiset 26.7.2013

Elovalkeat-avajaisjuhlat pidettiin Oravalan kartanon pihapiirissä 26.7.2013.