Tervetuloa vieraisille!

Tervetuloa tutustumaan kartanon historiaan ja nauttimaan kulttuuriperinnöstä –  opastetutuilla tarinakierroksillamme tutustutaan kartanon vaiheikkaaseen historiaan, 1700-luvun tammipuistoon ja vanhan siipirakennuksen kotimuseoon. Perinteikäs kahvitarjoilu on mahdollista liittää kierrokseen – leivonnaisten reseptit ovat kartanon reseptikätköstä! Pienessä puodissa on käsitöitä ja hyvänmakuisia lahjoja, luotu kartanon perinteiden ja historian mukaan. 

Olemme auki tilauksesta ryhmille ja tapahtumapäivinä toukokuusta syyskuuhun.

Sijaitsemme kantatien 46 varressa, 17 km Kouvolan keskustasta ja 135 km Helsingistä. Unescon Maailmanperintökohteelle Verlalle on 16 km ja uudelle nähtävyydelle Kimolan kanavalle 30 km. Majoitu mukavasti järven rannalla Iitissä Hotell Radalla.

VisitKouvolan kotisivuilla on lisää vihjeitä kiinnostavista vierailukohteesta Kouvolassa – kulttuuria, historiaa, luontoa ja elämyksiä!

Opastettu kierros

Tarinakierroksella tutustut mielenkiintoisiin henkilöihin ja historian kohtalokkaisiin käännekohtiin. Kartanon emäntä Ingela vie sinut aikamatkalle keskiajalta nykypäivään. Tutustumme Orava Mattiin, 1700-luvun seurapiireihin, tammipuiston salaisuuksiin, keisarilliseen kummityttäreen ja sisällissodan dramaattisiin tapahtumiin! Opastetulla kierroksella kävelemme 1700-luvun tammipuistossa, vanhassa miespihassa ja lopuksi tutustumme kartanon kotimuseoon, vanhaan siipirakennukseen 1700-luvulta. Opastettu kierros kestää noin 45 min.

Ota yhteyttä

Perinteikkäät kahvittelut

Opastetun kierroksen jälkeen on mukava istua alas hetkeksi, nauttia miljööstä ja perinteikkäästä kahvittelusta puutarhassa. Kahvitarjoilun leivonnaiset on kartanon reseptikätköstä – niksit ja salaisuudet ovat kulkeneet sukupolvesta toiseen ja kartanon rouvat ovat tuoneet omia perinteitä mukaan. Kahvitarjoilu on mahdollista liittää opastettuun kierrokseen.

Ota yhteyttä

Veneretkeily

Tarjoamme veneretkeily mahdollisuuksia Oravalan kartanon laiturista Kymijoelle.

Vietä perheen, ystävien tai työporukan kanssa virkistävä päivä Kymijoella ja Hiidenvuoren ainutlaatuisessa maisemassa. Tarjoamme retkeilypaketteja Kymijoella ja Pyhäjärvellä KymiSun:in kanssa.

OTA YHTEYTTÄ