Tervetuloa vieraisille!

Tervetuloa tutustumaan kartanon historiaan ja nauttimaan kulttuuriperinnöstä –  opastetutuilla tarinakierroksillamme tutustutaan kartanon vaiheikkaaseen historiaan, 1700-luvun tammipuistoon ja vanhan siipirakennuksen kotimuseoon. Perinteikäs kahvitarjoilu on mahdollista liittää kierrokseen – leivonnaisten reseptit ovat kartanon reseptikätköstä! Pienessä puodissa on käsitöitä ja hyvänmakuisia lahjoja, luotu kartanon perinteiden ja historian mukaan. 

Olemme auki tilauksesta ryhmille ja tapahtumapäivinä toukokuusta syyskuuhun.

Sijaitsemme kantatien 46 varressa, 17 km Kouvolan keskustasta ja 135 km Helsingistä. Unescon Maailmanperintökohteelle Verlalle on 16 km ja uudelle nähtävyydelle Kimolan kanavalle 30 km.

VisitKouvolan kotisivuilla on lisää vihjeitä kiinnostavista vierailukohteesta Kouvolassa – kulttuuria, historiaa, luontoa ja elämyksiä!

Opastettu kierros

Kartanon emäntä Ingela on matkailuopas ja hänen tarinakierroksella tutustut mielenkiintoisiin henkilöihin ja historian kohtalokkaisiin käännekohtiin. Opastetulla kierroksella kävelemme 1700-luvun tammipuistossa, vanhassa miespihassa ja lopuksi tutustumme kartanon kotimuseoihin, vanhaan siipirakennukseen ja vanhaan navettaan. Opastettu kierros kestää noin 45 min. Voitte valita teille sopivaa tarinaa: Kartanon historia pähkinäkuoreessa Oravan Matista vuoden 1918 sisällissodan dramaattisiin tapahtumiin, puutarhahistoria tai Hornborgien aikakausi.

Ota yhteyttä

Perinteikkäät kahvittelut

Opastetun kierroksen jälkeen on mukava istua alas hetkeksi, nauttia miljööstä ja perinteikkäästä kahvittelusta puutarhassa. Kahvitarjoilun leivonnaiset on kartanon reseptikätköstä – niksit ja salaisuudet ovat kulkeneet sukupolvesta toiseen ja kartanon rouvat ovat tuoneet omia perinteitä mukaan. Kahvitarjoilu on mahdollista liittää opastettuun kierrokseen.

Ota yhteyttä

Veneretkiä Kymijoella

Vietä perheen, ystävien tai työporukan kanssa virkistävä päivä Kymijoella ja Hiidenvuoren ainutlaatuisessa kansallismaisemassa. Kesällä 2020 tarjoamme uusia retkeilymahdollisuuksia Kymijoella ja Pyhäjärvellä.

KymiSun ja Oravalan kartano järjestävät veneretken yhteistyössä.

OTA YHTEYTTÄ