Tervetuloa vierailulle!

Oravalan kartano on historiallinen vierailukohde, joka yllättää hurmaavilla tarinoilla ja ikivanhalla historialla! Tarjoamme opastettuja tarinakierroksia 1700-luvun tammipuistossa ja kartanon kotimuseossa. Kierroksen lopussa voi nauttia perinteikkäästä kahvittelusta kotimuseon salissa tai tammilehvästön alla. Pienessä puodissa on käsitöitä ja hyvänmakuisia lahjoja. Vierailuun voi myös yhdistää virkistävän KymiSun-veneretken Kymijoella. Lisäksi järjestämme tapahtumia kulttuuriperinnön hengessä ympäri vuoden!

Olemme auki tilauksesta ryhmille ja tapahtumapäivinä toukokuusta syyskuuhun.

Sijaitsemme kantatien 46 varressa, 17 km Kouvolan keskustasta ja 135 km Helsingistä. Unescon Maailmanperintökohteelle Verlalle on 16 km ja uudelle nähtävyydelle Kimolan kanavalle 30 km. Majoitu mukavasti järven rannalla Iitissä Radalla Resortilla.

VisitKouvolan kotisivuilla on lisää vihjeitä kiinnostavista vierailukohteesta Kouvolassa – kulttuuria, historiaa, luontoa ja elämyksiä!

Kartanon kotimuseo

Kotimuseo on kartanon vanhin ja ainut asuinrakennus, joka säilyi tuhoisasta palosta sisällissodan taistelussa vuonna 1918. Pinnan alla piiloutuu sotilasvirkatalo 1700-luvun alusta. Tämä talo huokuu historiaa ja dramaattisia tapahtumia! Huoneissa on esillä esineitä ja kuvia menneestä ajasta. Tarinakierroksen yhteydessä voi nauttia kahvihetkestä ja kahvit katetaan saleihin pikku kahvipöytiin, juuri niin kuin ennen vanhaan. Kartanon kotimuseoon pääsee tutustumaan opastetuilla tarinakierroksilla.

Ota yhteyttä

Tammipuisto

Kartanon tammipuisto on perustettu 1700-luvun lopussa ja on luotu muotopuutarhan korttelimaisen ja symmetrisyyden mukaisesti. Puistossa on satavuotisia tammia, lehtikuusia ja pähkinäpensaita ja perinteisiä kartanonpuutarhan perennoja. Puisto ja puutarha on noin 1,8 ha suuruinen. Tänä päivänä puisto ja puutarha on entisöintikohde ja puutarhaperintö hoidetaan varovaisella kädellä. Tammipuistoon pääsee tutustumaan opastetuilla tarinakierroksilla.

OTA YHTEYTTÄ

Opastettu kierros

Tarinakierroksella tutustut mielenkiintoisiin henkilöihin ja historian kohtalokkaisiin käännekohtiin. Kartanon emäntä Ingela vie sinut aikamatkalle keskiajalta nykypäivään. Tutustumme Orava Mattiin, 1700-luvun seurapiireihin, tammipuiston salaisuuksiin, keisarilliseen kummityttäreen ja sisällissodan dramaattisiin tapahtumiin! Opastetulla kierroksella kävelemme 1700-luvun tammipuistossa, vanhassa miespihassa ja lopuksi tutustumme kartanon kotimuseoon. Opastettu kierros kestää noin 45 min.

Ota yhteyttä

Perinteikkäät kahvittelut

Opastetun kierroksen jälkeen on mukava istua alas hetkeksi, nauttia miljööstä ja kahvittelusta puutarhassa tai kotimuseon saleissa. Kahvitarjoilun leivonnaiset on kartanon reseptikätköstä – niksit ja salaisuudet ovat kulkeneet sukupolvesta toiseen ja kartanon rouvat ovat tuoneet omia perinteitä mukaan. Kahvitarjoilu on mahdollista liittää opastettuun kierrokseen.

OTA YHTEYTTÄ

Veneretkeily

Tarjoamme veneretkeily mahdollisuuksia Oravalan kartanon laiturista Kymijoelle.

Vietä perheen, ystävien tai työporukan kanssa virkistävä päivä Kymijoella ja Hiidenvuoren ainutlaatuisessa maisemassa. Tarjoamme retkeilypaketteja Kymijoella ja Pyhäjärvellä KymiSun:in kanssa.

Lue lisää