Tervetuloa vieraisille!

Kesällä 2020 avaamme kotimme Oravalan kartanon tilausryhmille. Tänä kesänä on mahdollista tutustua kartanoon lähtemällä veneretkellä Hiidenvuorelle! Järjestämme veneretket yhdessä KymiSunin kanssa. Tervetuloa!

Veneretki Hiidenvuoren kansallismaisemaan

Vietä perheen, ystävien tai työporukan kanssa virkistävä päivä Kymijoella ja Hiidenvuoren ainutlaatuisessa kansallismaisemassa!

Ennen veneretkeä Ingelan tarinakierros avaa Oravalan kartanon historiaa ja sen mielenkiintoisia henkilöitä.

Lähtö Kartanon rannasta turvallisella, tervantuoksuisella puuveneellä Kymijoen ja Pyhäjärven kautta Hiidensaaren ja Hiidenvuoren kauniiseen kansallismaisemaan.

Veneretken jälkeen rantaudumme Hiidensaaren laituriin ja kokoonnumme nuotion ääreen joko kahvittelemaan tai nauttimaan tunnelmallisesta luontoruokailusta ja mukavasta yhdessäolosta.

Jo muinaiset ihmiset löysivät Hiidenvuoren ja kiipesivät sen huipulle ihailemaan edessä avautuvaa maisemaa ja puhuttelevia graniittikallioita sekä ainutlaatuista lehtometsää. Vuoren huipulla aika pysähtyy ja ihminen saa olla juuri tässä hetkessä. Hiidenvuorta voi verrata toiseen kansallismaisemaan Koliin, joka on inspiroinut taiteilijoita kautta aikojen ja jättänyt jäljen niin kävijöihin kuin taiteen ihailijoihin.

Mieli täynnä hyvää oloa laskeudumme alas rantaan ja palaamme Hovinsaaren kautta takaisin Oravalan kartanon rantaan.

  • Ajankohta: touko-syyskuu, avoveden aikana
  • Kesto: 4 h
  • Ryhmäkoko: 12+2 henkilöä
  • Lähtöpaikka: Oravalan kartanon saunaranta
    Tammipuisto 60, 45940 Oravala
  • Pakettihinta: Minimihinta 750 € (10 henkilöä), Lisähenkilöt á 70 €.
  • Tarjoilu: Hinta sisältää nokipannukahvit, suolainen ja makea kahvileipä. 
    Retken voi tilata myös ruokailulla, jolloin hinta on 850 € (10 henkilöä). Lisähenkilöt á 80 €

KymiSun ja Oravalan kartano järjestävät veneretken yhteistyössä.

OTA YHTEYTTÄ

Opastettu kierros

Tarinakierroksella tutustut mielenkiintoisiin henkilöihin ja historian kohtalokkaisiin käännekohtiin. Opastetulla kierroksella kävelemme tammipuistossa ja vanhassa miespihassa. Kartanon oma pieni kotimuseo, vanha siipirakennus, avaa ovensa kesällä 2020! Tarinakierroksiea toteututaan mahdollisuuksien mukaan jo kesästä 2019 lähtien!

Ota yhteyttä

Perinteikkäät kahvittelut

Opastetun kierroksen jälkeen on mukava istua alas hetkeksi, nauttia miljööstä ja perinteikkäästä kahvittelusta puutarhassa. Kahvitarjoilun leivonnaiset on kartanon reseptikätköstä – niksit ja salaisuudet ovat kulkeneet sukupolvesta toiseen ja kartanon rouvat ovat tuoneet omia perinteitä mukaan. Kahvitarjoilu on mahdollista liittää opastettuun kierrokseen.

Ota yhteyttä