Välkommen på besök!

Välkommen på besök och bekanta dig med gårdens fascinerande historia och för att njuta av den gamla kulturmiljön. Vi erbjuder guidade vandringar som för dig på en tidsresa i ekparken från 1700-talet och i våra två gårdsmuseum, gamla flygelbyggnaden och ladugården. Du kan förgylla ditt besök med kaffebjudning i bersån eller i flygelbyggnaden – med bakverk från gårdens receptgömmor. I gårdsboden finns hantverk av ek och textil, smått och gott med anknytning till gårdens historia.

Vi är öppna på beställning från maj till september och på evenemangdagar.

Oravala gård är belägen i Kouvola 17 km från Kouvola centrum och 135 km från Helsingfors, behändigt invid stamväg 46 mot Heinola. Unescos världsarv Verla träsliperi- och pappfabriksmuseum är beläget 16 km från Oravala gård och  erbjuder även guidning på svenska. Till den nya sevärdheten Kimola kanal är det 30 km. Vi rekommenderar övernattning på Hotell Radalla vid Urajärvis strand i Iitti.

VisitKouvolas hemsidor finns tips om sevärdheter i Kouvola – här finns mycket att göra och se!

Guidad vandring

Gårdens värdinna Ingela är utbildad guide och tar er genom århundraden av spännande händelser och inflytelserika personer. Berättelsevandringen räcker ca 45 min. Guidningen sker i ekparken från 1700-talet, på gamla mangården och avslutas i gårdens två hemmuseum, gamla flygelbyggnaden och ladugården. Ni kan välja ett tema som intresserar er – gårdens historia i ett nötskal från medeltidens Orava Matti till inbördeskriget dramatiska händelser, trädgårdshistoria eller Hornborgs era på gården.

Kontakta oss!

Gammeldags kaffebjudning

Förgyll gärna ert besök med en kaffebjudning eller rejäl frukost! Det kan vara skönt att sitta ner en stund efter den guidade vandringen och njuta av en kopp kaffe och gammeldags bakverk i den vackra kulturmiljön. Bakverken är från gårdens gamla receptgömmor och avspeglar också de traditioner som gårdens värdinnor hämtat med sig under årens lopp. Kaffebjudning bör beställas i förväg och kombineras med en guidad vandring.

Kontakta oss!

Båtutflykter på Kymmene älv

Kom på en båtutflykt och njut av Kymmene älv och Pyhäjärvis fjärdar tillsammans med familjen, vänner eller arbetskolleger. Båtutflykterna ordnas i samarbete med KymiSun.

Kontakta oss!