Historiallisen Tammipuiston karitsanlihaa

Syksyisin on myytävänä pieni erä karitsanlihaa. Lampaamme ovat norjalainen rygja rotu, jotka ovat erinomaisia maisemahoitaja ja soveltuvat sekä villan- että lihantuotantoon. Lammaskatraassa on nyt 15 uuhta ja pässi Leif. Kevättalvella syntyneet karitsat laiduntavat koko kesän vanhoilla metsälaitumilla ja niityillä, muinaisjäännösalueilla, sekä kartanon tammipuistossa. Talvisin lampaat asuvat lampolassa, pääsevät virkistelemään ulkotarhassa ja syövät luomuheinää.

Tammipuiston karitsanliha on vastuullisesti ja eettisesti tuotettua ja kuulumme maedi-visna terveysvalvontaan. Viemme karitsat pienissä erissä lähiteurastamolle Kouvolaan. Lampaiden avulla pystymme säilyttämään arvokasta, ikivanhaa kulttuurimaisemaa, hoitamaan suojavyöhykkeitä Kymijoen rannalla ja edistämään luonnon monimuotoisuutta. 

Hyvää lähiruokaa karitsanlihasta

Isäntäväen omat karitsanlihan suosikit ovat ”Hornburgerit” jauhelihapihvillä, grillattu ulkofilee ja savustettu viulu, joka kruunaa juhlakattauksen pyhäpäivinä tai juhlassa.

Myymme karitsanlihaa ”puolikkaana karitsana”. Valikoimassa on kolme paloitteluvaihtoehtoa, jotka sisältävät mielestämme parhaat ja helpot palat. Haluamme tarjota helposti valmistettavia lähiruokia erityisesti lapsiperheille!

VALIKOIMAMME KARITSANLIHASTA

Köksän nopsa

Noin 3 kg jauhelihaa, á 500 g vakuumipakkaus.

Myös suurempi määrä jauheliha mahdollista!

Hinta 19 €/kg.

Emännän bravuuri

Yhteensä noin 8-9 kg

1 viulu (paisti kokonainen)

Noin 8 kpl parifileekyljyksiä

Noin 2,5 kg jauhelihaa, á 500 g vakuumipakkaus

Hinta 18 €/kg.

Akronomin viisiin

Yhteensä noin 8-9 kg

1 viulu (paisti kokonainen)

1 ulkofilee

Noin 2,5 kg jauhelihaa, á 500 g vakuumipakkaus

Hinta 18 €/kg