Konstverk från Oravala

Konstnär Victor Westerholm var nära vän med familjen Hornborg och vistades på Oravala gård. I sommar finns flertalet verk av Westerholm på utställningen Kymijoki Suomen taiteessa (Kymmene älv i finländsk konst), i Kuusankoski. Här finns några verk målade på Oravala gård utställda. Konstutställningen visar målningar av kända finska konstnärer som avbildat Kymmene älv under en tidsperiod från 1830-talet till 1930-talet. Läs mera om utställningen sommaren 2017 här: Kymijoki Suomen taiteessa.

Ett varmt tack!

Tack till er alla besökare, utställare och samarbetspartners som gjorde byggnadsvårdsdagen till en lyckad och välbesökt tillställning!

I höst kontaktar vi er som är intresserade av att grunda en byggnadsvårdsförening i Kymmenedalen. Ta kontakt med oss om du inte hade möjlighet att besöka byggnadsvårdsdagen och har intresse av att komma med och grunda en förening!

En riktigt skön sommar önskar vi på Oravala gård och Restaurointiosuuskunta Kymen Karmiini

Kymmenedalens byggnadsvårdsdag 7.6.2014

Välkommen till Kymmenedalens byggnadsvårdsdag som ordnas på Oravala gård den 7 juni 2014 kl. 10-15! Dagens tema är landsbygdens bortglömda byggnader och byggnadsvårdens grunder.

Vi belyser ämnet genom seminarium och arbetsdemonstrationer. På plats är även lokala företagare som berättar om sina tjänster och produkter. Det här är ett ypperligt tillfälle att lära sig mera om traditionella renoveringsmetoder!

Närmare information om byggnadsvårdsdagens program finns under Evenemang!

Tomter till salu i Oravala by

Bostadstomt vid byskolan i Oravala

Tomten är cirka 5000 m² och är belägen i Oravala by. Tomtens läge är vackert, med utsikt över åkrar och solnedgång över Kymmene älv. Oravala by är en lantlig idyll endast 18 km från Kouvola centrum. Vid tomtgränsen finns kommunalteknik. Adress: Pellontie, tomten gränsar till fd. byskolan.

Bostadstomt vid Koivikontie och Orava Matin raitti i Oravala

Tomten är cirka 5000 m² och är belägen i Oravala by. Oravala by är en lantlig idyll endast 18 km från Kouvola centrum. Vid tomtgränsen finns kommunalteknik. Adress: Korsningen mellan Koivikontie och Orava Matin raitti.

Bostadstomt vid Kiviniementie och Pellontie i Oravala

Tomten är cirka 5000 m² och är belägen i Oravala by. Oravala by är en lantlig idyll endast 18 km från Kouvola centrum. Vid tomtgränsen finns kommunalteknik. Adress: Korsningen mellan Kivinimentie och Pellontie.

Kontaktperson är Christian Hornborg, tfn. 0405669673